Esivalmisteluja - To Do -lista ennen lähtöä

Se on pitkä.

- apurahahakemus - Järjestelmän hakulomake ei toimi, mutta "ilmoitamme heti, kun se toimii" - toivottavasti toimii pian. Muuta "apurahaa" saan verotoimistosta sekä tulevalta työnantajalta korvausta tekemästäni työstä.

- volunteer form, motivaatiokirje ja CV vastaanottajaorganisaatiolle - Tehty! (sen jälkeen he tietääkseni haluavat vielä haastatella minua)

- opettele nepalin kieli - Juttelin tänään erään nepalilaisen kanssa ja hän sanoi, että kaupungeissa ihmiset yleensä osaavat englantia, koska heidän pitää sitä koulussa opiskella. Maaseudulla asia on toisin, kenties he eivät käy siellä koulua (niin paljoa, että englantia opiskelisivat). Keskustelukumppanin mukaan nepalin kieli on aika vaikea. Jossakin yhteydessä opin yhden tervehdyksen: "Namaste!", tänään opin sanan "linus" - ole hyvä. Eiköhän noilla joku hymy irtoa. :) Ohessa on merkistö, jolla nepalin kieltä kirjoitetaan. Hmm...ehkä jätän kielen opiskelun muutamiin fraaseihin.

- rokotukset - Otan yhteyttä koulun terkkariin puhelimitse, jonka jälkeen tulee esim. lavantautu, rabies eli vesikauhu, kolera, polio, japanin aivokuume (Suomessa kallis, Nepalissa hinta on ehkä alle puolet Suomen hinnoista), malaria (jos menen Terain alueelle, mutta sen voin päättää vasta myöhemmin) ja paljon muita harkinnanvaraisia rokotuksia olisi tarjolla.

- vakuutukset - Koulu vakuuttaa vähän, ammattiliitto vakuuttaa jotakin, itse pitää hankkia vakuutus epäonnistuneen Mount Everestin valloituksen varalle :D

- lennot - Vielä ei selvää oikein mikään. Otanko vain menolennon vai käynkö ennen menoa jossakin muualla päin Aasiaa, esim. Thaimaassa? Sen jälkeen kun on menolento selvillä, pitäisi päättää (ehkä vasta siellä ollessa) lennänkö johonkin muualle ensin ja olen siellä vähän aikaa ja tulen Suomeen jossakin vaiheessa kesää? Mikä se "joku muu" tai "vähän aikaa"? Sitä en tiedä.

- kämppä Kuopiossa - Nykyinen asunto lienee liian kallis pitää tyhjänä, joten vaihtoehtoja on ottaa tähän vuokralainen tai laittaa tämä pois ja muuttaa tavarat jonkun nurkkiin säilöön. 

- kämppä Nepalissa - Koulun puolelta on tietääkseni olemassa joku linkki, joka voisi asiassa auttaa. Parhaillaan Nepalissa veljensä luona vieraileva Suomen nepalillainen ottanee yhteyttä, kunhan palaa - mahdollisesti hänen kauttaan voisi saada vinkkiä luotettavista vuokranantajista.

- KELA-asiat kuntoon

- lääkelaukku ja selviytymispakkaus maanjäristysten varalle

- vaellusvarustus kuntoon - Ei ole takeita, miten helposti tai vaikeasti puuttuvan tavaran saa hankittua.

- nippu passikuvia - Niitä kuulemma tarvitaan vähän joka paikassa.

- raha-asiat - Ei rahoitus, vaan kuinka saan olemassa olevan rahan käyttöön. Rahaa ei kuulemma kannata vaihtaa, vaan nostaa automaatista. Eikä nepalilaista rahaa voi viedä maasta pois, joten se on hoideltava siellä.

- opintopisteet - Vuoden vaihteen jälkeen on selvitettävä, mitä pisteitä nyt oikeasti tulen siellä opiskelemaan.

- viisumi - Se on listan viimeisenä, koska tällä hetkellä se haetaan Kathmandun lentokentältä. Hinta on noin 100USD. Sen voisi hankkia myös lähimmästä Nepalin konsulaatista, Tanskasta, jolloin hinta on kuulopuheiden mukaan 500€. Toivottavasti systeemi ei muutu tulevien kuukausien aikana. Vinkiksi sain, ettei kannata mainita opiskelusta tai työstä mitään, sillä sen myötä asiat voivat mennä hankaliksi. Turistiviisumi ja sillä selvä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä reppuun tarvitsee? Paljonko retki maksaa? - Poonhill trekin järjestelyt ja kustannukset

Julkinen liikenne Kathmandussa

Projektin lopetus ja lahjoitetut kamerat