Mitä ihmettä? Miksi?

Nepalin lippuMiksi rauhaa, rakkautta ja hiljaisuutta rakastava, keski-ikää lähestyvä suomalaisnainen lähtee yhteen maailman köyhimpään maahan, Nepaliin? Maan pääkaupunki, Kathmandu on yksi maailman saastuneimmista kaupungeista. Miksi lähden? Kysyn sitä itsekin. Tämä blogi antanee siihen vastauksen, mutta vasta myöhemmin.

Lähden Nepaliin suorittamaan sosionomiopintojen kolmatta harjoittelua. Alustavien suunnitelmien mukaan yhteistyöorganisaatio on Women for Human Rights, jonka toimialueena on koko Nepal. Se tukee ja auttaa leskinaisia sekä heidän oikeuksien toteutumista. WHR:lle opiskelijaharjoittelijat ovat kuten vapaaehtoistyöntekijät, joten he haluavat vielä itse haastatella minua. Päätös pääsystä voi olla myös hylkäävä ja jos on, niin Diakin opettajalla lienee joku plan B. Toistaiseksi luotan plan A:han ja jaksan myös toivoa, ettei ihan koko aikaa tarvitsisi hengittää Kathmandun hengityskelvotonta ilmaa. Pakkaan mukaan myös vaellusvarusteet eli haistelen toivon mukaan vähän korkeatasoisempaakin ilmaa.

Nyt kun matkaan on enää reilut kolme kuukautta, on aika ryhtyä niinsanotusti tuumasta toimeen. Ensimmäiseksi jätän runoblogini tauolle (itse asiassa se on huomaamatta jo jäänytkin) mutta itse blogia en tule poistamaan. Tässä blogissa voit seurata matkan valmisteluja ja kulkua. Myöhemmin jää nähtäväksi, tukkiiko kaupungin saasteet runosuonen ja avaako Himalajan vuoristoilma sen uudelleen?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä reppuun tarvitsee? Paljonko retki maksaa? - Poonhill trekin järjestelyt ja kustannukset

Julkinen liikenne Kathmandussa

Projektin lopetus ja lahjoitetut kamerat